понедельник, 10 июня 2013 г.

„Vsio zakonno“ teisingumo filosofijos dinozaurai.



   Šiandien delfyje perskaičiau dar vieno gulaginės sistemos „teisininko“ argumentus neva pagrindžiančius juvenalinės justicijos sistemos įdiegimo būtinumą Lietuvoje. Jau net bjauru darosi kai visokie Dr./Pr. ir panašių niekališkų priešdėlių nešiotojai ramina mus, jog prastūmus „vaikogynos“ įstatymo paketus, niekas nieko bloga nedarys mūsų šeimoms, nes (toliau eina nenuginčijamas argumentas) .... paprasčiausiai tai NEDEMOKRATIŠKA, NECIVILIZUOTA. Juokas per ašaras. Žmonės, kurie skaitote visų šitų Dr./Pr. tekstus ar jus toks argumentas įtikina?  Gal paaiškintu ši sovietinės teisės šiukšlyno atlieka kuo skiriasi dispozityvinė teisė (nomenklaturščikas savo sąžinės balso klausydamas nusprendžia kas teisu, o kas ne) nuo imperatyvinės teisės (ribojančios vykdytojo savivalės galimybes)? Ramindami mus jie „pamiršta“ pasakyti, jog tokios dispozityvinės normos numato nomenklatūrai „ius utendi et abutendi“ (lot. teisę naudotis ir piktnaudžiauti), o visiems likusiems paliekama teisė PASITIKĖTI nomenklaturščikais, jog jie tikrai, tikrai, tikrai (priesiekiu savo amžina atilsį bobutės sveikata) nepiktnaudžiaus savo plačiais įgaliojimas mūsų vaikų atžvilgiu. 
  Po visų tu plikagalvių “pusbandičių“ teisėto rujojimo, pagrobiant nužudyto žmogaus klykiantį vaikutį iš saugių namų, kyla pagrįstas klausimas, ar Lietuvoje išviso yra teisininkų? Ar tie su dvasiomis bendraujantys gulaginės sistemos (visiškai ne nuo nieko nepriklausomi) recidyvai, po mantijomis slepiantys milicijos pagonus, yra teisininkai? Kol kas visa jų veikla rodo ką kita. Jie elgiasi kaip žlugusios sistemos trojkių proletarinės diktatūros nešėjai, neturintys žalio suvokimo kas yra teisė ir teisingumas. Teisėtumas kurį jie kultivuoja sutelpa į vieną sparnuotą frazę: „Vsio zakonno“. Kaip ir ankščiau taip ir dabar, jų teisė yra telefonas, pirtelė ir butelis degtinės prie nudobto šerno skerdienos. Būtent tie kas atitinka šias tris gulaginės teisės sudedamąsias dalis ir yra vadinami GERAIS TEISININKAIS LIETUVOJE. Būtent todėl visa civilizuota Europa tyliai juokiasi iš mūsų "teisininkų" ruošiamos dokumentacijos ir pastoviai pralošinėjamų procesų. Kai šie teisininkai netenka savo „teisinių kozirių“ (telefono, pirtelės ir bonkos medžioklėje), o susiduria su tikrai civilizuota TEISE, jų beždžioniškas išdidumas kaipmat  išgaruoja. Jie net nesuvokia kuo skiriasi precedentinė teisė ir kontinentinė, todėl Lietuvos teisės sistemoje sukūrė negyvybingą dirbtiną hibridą iš šių dviejų teisinių (visiškai skirtingų savo filosofine esme) sistemų. Būtent tokie „vsio zakonno“ teisininkai „inteligentiškai“ drasko akis, jog Garliavos tragedijoje ir nusikalstamame jėgos institucijų panaudojime viskas buvo ZAKONNO . Būtent jiems reikalingos visiškai neapibrėžtos ir bet kokius piktnaudžiavimus paslepiančios teisės normos kurias jie stumia po kilnia „smurto prieš vaikus“ priedanga. Jie veikia lygiai taip kaip yra išmokyti gimtoje gulaginėje sistemoje, kurioje galiojo baudžiamojo kodekso 58 straipsnis tikęs bet kuriam žmogui ir pateisindavęs bet kokią savivalę ir niekšybę. Būtent šio „plačiai taikomo ir laisvai interpretuojamo“ straipsnio pagrindu buvo nužudyta, apvogta, ištremta ir išprievartauta milijonai žmonių.

p.s. Viena yra džiugu, kad vis garsiau pasigirsta dorų ir protingų Lietuvos teisininkų, besibjaurinčių „vsio zakonno“ teisingumu balsai. Todėl viliuosi, kad jie skambės dar garsiau ir ne vien žiniasklaidoje, bet ir iš aukščiausių mūsų teisinės sistemos postų, nes tiems „vsio zakonno“ teisėtumo dinozaurams ir jų mokiniams, jau seniai vieta ne valdžioje, o genocido ir rezistencijos muziejuje.

Su broliška meilę ir rūpesčiu
Vladimiras

Комментариев нет: