воскресенье, 6 июня 2010 г.

Aukojimas bažnyčiai

  Prieš porą dienų skaičiau straipsnį dėl aukojimo bažnyčiai, o po straipsniu perskaičiau komentarus nuo kurių pakraupau.

   Skaitydamas apykvailius pykčio pliūpsnius, prisiminiau ką apie tai kalba Biblija:

  Senasis testamentas pilnas pavyzdžių, kuomet Izraelitai palikdavo savo bažnyčią (Dievo įteigtą tarnystę) ir bandydavo kaupti turtus. Jie bažnyčiai skirdavo tik tai kas likdavo. Pasekme - vergavimas svetimiems ir totalus skurdas. Kai tik Izraelitai suprasdavo, kad visa ko gerovės pagrindas yra Dievo palaima, jie pradėdavo dosniai aukoti savo bažnyčiai, todėl turtėdavo ir pradėdavo viską valdyti.

    Reikia būti visiškam mulkiui, jei norėdamas gyventi gerai, gaili skirti lėšas Dievo darbui. Normalus žmogus suvokia, kad tik Visagalis Dievas kam nori tam ir duoda turtus ir valdžią. Argi gali tikėtis turtų ir valdžios jei niekini Tą, Kuris sprendžia ir atmeti tuos kas Jam tarnauja Jo namuose?

   Komentaruose perskaičiau tokią nesąmonę:

  "O dėl aukų... Kiek aukoja tikintieji, tiek dievulis gali pasitenkint ir rodyt kuklumo pavyzdį."

   Na jau jeigu tu įpareigoji Dievą gyventi kukliai, tai nesistebėk, kad ir Jis tau duoda kuklu pragyvenimą, vergo, tarno, samdinio pozicijoje.

   Biblija moko: Jūs jau nuo savo tėvų dienų palikote mano nuostatus ir jų nesilaikėte. Sugrįžkite pas mane, tai Aš sugrįšiu pas jus. Jūs sakote: 'Kaip mums sugrįžti?' Ar gali žmogus apiplėšti Dievą? Tačiau jūs apiplėšėte mane. Jūs sakote: 'Kaip mes apiplėšėme Tave?' Dešimtinėmis ir aukomis! Prakeikimas krinta ant jūsų, kadangi jūs, visa tauta, apiplėšėte mane. Atneškite visas dešimtines į sandėlius, kad būtų maisto mano namuose, ir tuo išmėginkite mane, - sako kareivijų Viešpats. - Ar Aš neatversiu jums dangaus langų ir neišliesiu jums apsčiai palaiminimų? Ar nesudrausiu kenkėjo, kad jis nesunaikintų jūsų laukų derliaus ir vynmedis neliktų be vaisių? - sako kareivijų Viešpats. - Tada visos tautos vadins jus palaimintais, nes būsite graži šalis, - sako kareivijų Viešpats. (Mal 3,5-12)



Su broliška meilę ir rūpesčiu
Vladimiras Troščenka

3 комментария:

Анонимный комментирует...

KAs Dievo - Dievui, kas ciesoriaus, ciesoriui...
Kazi, kodel visi sneka tik apie auku surinkima per misias. tai tikrai kilnu. Taciau visi uzsimerkia, kai i baznycia patenka daugiazenkliai pinigeliai. O dar labiau uzsimerkia, kad sie pinigeliai nera apmokestinami...

Vladas комментирует...

O kam priklauso ciesorius? Jeigu pripazysti, kad Dievas yra visa ko Kurejas ir Savininkas, tuomet supranti, kad viskas priklauso Jam (turtai, valdzia ir t.t.) todel kam nori tam Jis ir suteikia tai kas priklauso jam.

O aukos Jo isteigtai tarnystei (baznyciai) yra vien tik tavo lojalumo Dievui patvitinimas. Kuo didesne tavo auka, tuo tu deklaruoji, kad Dievas tau gali patiketi daugiau valdyti to, kas priklauso Jam.

Unknown комментирует...

Dievas laužė duoną ir sakė, kad tai jo kūnas, dalino vyną ir sakė, kad tai jo kraujas. Įdomu kaip mūsų dabartinė bažnyčia sureaguotu jei kaip auką atneščiau duonos. Ar manęs neišjuoktu? O jei išjuoktu tai iš ko jie iš tikrųjų juoktusi ?