пятница, 11 марта 2016 г.

Už ką apdovanoja Prezidentė, kur ta paslaptinga sekmingo gyvenimo Lietuvoje formulė??



  Lietuvos Ryte perskaičiau straipsniuką apie Lietuvos Prezidentės apdovanotą entuziastą Vladą Noreiko, pavadinimu: "Patriotiško mersedeso sąvininkas: Neemigruosiu ir neišduosiu".


  Iškarto pagalvojau, malačius vyras, graži brangi mašina ir labai pastabi Prezidentė, kuri taip operatyviai apdovanojo iniciatyvų, patriotišką jaunuolį.

  Bet žvelgiant į laime trykštančius Prezidentės ir patrioto veidus, man pradėjo kilti kažkokios abejonės. Juk kiek Lietuvoje patriotų važinėja apsiklijavę ne tik visą mašiną, bet ir netgi išsitatuiravę visur kur tik galima Vyčius, Gedimino Stulpus, Jogailaičių Kryžius ir pan. (pav., broliai Macai iš Rygos), bet mūsų valstybės vadovė iš visos šios gausos pastebėjo būtent šio, JAV registruoto mersedeso vairuotojo pastangas. Kodėl visuotinam pagerbimui pasirinktas būtent šis pilietis?

   Žvelgdamas į Prezidentės ir patrioto nuotrauką niekaip negalėjau nuvyti minties, kad aš tą Noreiko veidą kažkur žiniasklaidoje esu matęs. Nieko dora neprisiminęs atsiverčiau kitą "patriotizmo" persmelktą straipsnį: "VSD vadovas įvertino Rusijos žurnalistų akibrokštą Lietuvoje" ir nustebau. Nuotraukoje Noreiko (tik truputį senesnis) duoda interviu. Skaitau tekstą pasirodo tai ne Noreiko, o VSD vadovas Jauniškis. Abiejų patriotų panašumas tiesiog stulbina.

   Norom nenorom  pradedi įtarti, kad neįtikėtinas panašumas į VSD vadovą, Prezidentės palankumas, prabangūs mersedesai ir "totalus nenoras niekur emigruoti" kažkuo neregimai susiję.

















  Nuotraukoje kairėje VSD vadovas Darius Jauniškis, o dešinėje Vladas Noreiko
 
 

Комментариев нет: